Hukuki danışmanlık şirketimizin çalıştığı alanlarından birisidir. Sorununuzun Ukrayna kanunlarına göre çözümlenmesi hukuki danışmanlık kapsamına girer. Mahkemeye gitmeden önce, her kişinin hukuki destek danışmanlığına ihtiyacı vardır. Avukatların Danışmanlık hizmeti vermeden önce akabinde müvekkilini mahkemeye götürmesi yanlış bir yaklaşımdır. Ayrıca şirketimiz anlaştığı Müvekkillerine iki yıl bedava hukuki danışmanlık hizmeti vermektedir.
Şirketimiz iki çeşit hukuki danışmanlık hizmeti vermektedir: Sözlü hukuki danışmanlık ve yazılı hukuki danışmanlık. İkisi de Türkçe olarak sizlere verilmektedir. Ana dilinizde bizlere sorununuzu açıkladığınızda, Türkçe bilen Avukat Olesya STEPANCHENKO’dan gerekli bilgileri Türkçe olarak alırsınız. Şirketimizde hukuki danışmanlık hizmeti almak için tercümana kesinlikle gerek yoktur.
Hukuki danışmanlık iki bölümden oluşmaktadır: Konuşma ve evrakların incelenmesi.
Telefonda hukuki danışmanlık verilmemektedir. Ofisimizde veya e-posta yoluyla danışmanlık hizmeti verilmektedir.
Ukrayna’da kanunlar çok değişik olduğu için ve hızlı değiştiği için hukuki danışmanlık hizmetini ancak avukatlar verebilir. Hukuk eğitimi görmeden hukuki danışmanlığı vermek bir suçtur. Çünkü kalitesiz danışmanlık insana büyük zarar verebilir.
Son günlerde Ukrayna’da gayri ciddi ve yasal olmayan bir şekilde ‘’HUKUK DANIŞMANLIĞI’’ adı altında büroların açıldığını görmekteyim. Bu bürolar Türk vatandaşları, Azeriler, Kırgızlar, Özbekler tarafından Ülkemde faaliyette olduklarını görüyorum. Bu bürolarda hukuk bilgisi olmayan kişilerin faaliyet göstermesi, Türk vatandaşlarının yanlış yönlendirilmelerine vesile olmaktadır.
Şirketimiz aşağıda belirtilen konularda son derece profesyonal şekilde ve uygun fiyatlarıyla hukuki danışmanlık hizmeti vermektedir:
– yabancılar hukuku (oturma izni alınması, vatandaşlık alınması, deport)
– ticari hukuk (şirket kurulması, hisse senedi alınması ve satılması, şirket sahiplerin haklarının korunması, şirket yönetme, şirket kapatılması, lisans alınması, şirket sözleşmeleri ve şirket borçları)
– aile hukuku (evlenme, boşanma, ebeveylerin hakları, mal paylaşımı, miras)
– ceza hukuku (trafik kazaları, hırsızlık, uyuşturucu, İnterpol, yabancı ülkeye iadesi)
– iş hukuku (çalışma izni alınması, yabancı eleman çalıştırması, iş verenin ve işçilerin hakları)
– gayrimenkül hukuku (ev, toprak, bina satın alma, satma, kiralama)
– vergi hukuku (vergi sistemi, vergi oranları, vergi kaçırma
– gümrük hukuku (Ukrayna’ya ve Ukrayna’dan mal taşınması ve para götürülmesi)