2023 YILINDA UKRAYNA’DA OTURMA İZNİ ALMAK

Her Türk vatandaşı Ukrayna’da iş yapmayı karar verdiği gün ilk iş olarak kendisine Ukrayna’da yardımcı olacak denemyimli, tercübeli, akıllı bir Ukraynalı avukatla anlaşmaya varacak. Ukrayna’da sorun yaşamak istemiyorsanız iyi bir Avukatla anlaşma yapmanız şart. Dikkat ederseniz Avukat diyorum. Hukukçu demiyorum. Ukrayna’da hukukçular, Türkiye’de bulunan arzuhalcilerin seviyesindedir. Bir çok mahkeme konularında yetkili ve etkili değillerdir. Bunu da belirttikten sonra gelelim konumuza.

    Değerli Türk dostlarımıza Ukrayna oturma izni alması için Ukrayna’ya gelmeden, Türkiye’de iken Ukrayna’da adlarına şirketlerini kurabiliyoruz, çalışma izinleri alabiliyoruz. Daha sonra aldığımız bu çalışma izni Türkiye’deki adresinize kargo ile yolluyoruz. Müşterimiz kargodan aldıkları çalışma izni belgesiyle birlikte Türkiye’deki Ukrayna Büyükelçiliğine veya Konsosluğuna giderek D vize alma başvurusunu yapmaktadırlar.

  Türkiye’den D vize aldıktan sonra Ukrayna’ya gelen müşterilerimize Ukrayna oturma izni alıyoruz. Bu şekilde Ukrayna oturma izni almak isteyenler genelde Türkiye’deki iş adamları tercih etmektedir. Sebebi ise Ukrayna’ya bu şekilde olduğu zaman sadece 1 (bir) kere gelmiş oluyorlar.

   İşlemlerini Ukrayna’da yapmak isteyen müşterilerimiz ise,  çalışma izni aldıktan sonra Ukrayna oturma izni almak için D vize almaya Türkiye’ye dönmeli. Türkiye’deki Ukrayna Büyükelçiliğine veya Konsosluğuna giderek D vize aldıktan sonra yine Ukrayna’ya gelip Ukrayna oturma izni alırlar. Bu şekilde Ukrayna’ya Türkiye’den 2 (iki) defa gelmek gerekiyor. Bu durum Ukrayna’da konaklama, yeme-içme vb gibi ekonomik artılar müşterilerimize yük olmaktadır. Argumentum Avukatlık şirketi olarak bu durumu müşterilerimizin tercihine bırakıyoruz.

    Türk vatandaşlarının Türkiye’de iken, Ukrayna’ya gelmeden  Ukrayna’da şirketlerini kuruyoruz. Çalışma izinlerini alıyoruz. Bu işlemleri Ukrayna’da bir tek avukatlık şirketim ARGUMENTUM yapabilmektedir.

   Her zaman dediğim gibi, Ukrayna’da iş yapmaya karar veren Türk vatandaşlarının ilk yapacağı iş Ukrayna’da tercübeli, bilgili, akıllı, deneyimli bir avukat bulmaları.

   Ben ve şirketim sizlere daha iyi hizmet sunmak için sürekli araştırma içindeyiz. Sempozyumlara katılıyoruz, brifingler alıp-veriyoruz. Avrupanın çeşitli kentlerinde toplantılara katılıp, görüşlerimizi aktarıyoruz. Bu da bizleri kendimize yeterince güçlü ve güvenli kılıyor.

   Dolayısı ile bu durum sizlere de yansımaktadır. Ukrayna’daki tüm hukuki konulara vakıf olduğumuzu birlikte konuşarak, yaşayarak görmekteyiz. Bu durum da sizlere güven vermektedir. Tabiki bu ortam bizleri fazlası ile memnun etmektedir.